Powered By Blogger

2011. október 31., hétfő

Alaktípusok

Alkat

Ahhoz, hogy a legkönnyebben válaszunk magunknak ruhát, nem árt követni egy-két fő alapelvet. Segít, ha tudod milyen típusú az alakod. Persze tökéletesen valószínüleg egyikbe sem fogsz illeni, de ötleteket tudsz meríteni.

(banán, alma, körte, homokóra)
 Általában öt típusba sorolják a nőket: homokóra, körte, alma, banán és eper. (Az elnevezések szinte mindenhol mások, de a leírások egyeznek.)

homokóra:

A váll közel ugyan olyan széles mint a csípő, a derék jól látható. A nagy keblek és a karcsúság nem feltétel. Ha ez a típus felszed egy kis túlsúlyt, akkor az egyenletesen oszlik el a testen. Ez a legideálisabb alak, öltözködésnél ezt próbáljuk elérni.
Hírességek: Megan Fox, Salma Hayek, Scarlett Johansson, Halle Berry, Jessica Biel.

Szerencsés alkat vagy. Szinte minden jól áll rajtad. Ha valamit különösen szépnek tartasz magadon feltétlenül hangsúlyozd. Kiemelheted a kebleidet, karcsúságodat, lábaidat, csak rajtad múlik.homokóra

Előnyös: Bármilyen derékban szűkített, wrap típusú vagy öves ruha. Remekek a karcsúsított blézerek is. Bármilyen fazonú szoknya vagy nadrág. Leginkább a ceruzaszoknya vagy egyenes és szűk szárú nadrág. Ezeknél nem árt, ha a felső rész textúráltabb. Dekoltázsból a V-nyak a legjobb. Ja és övek, övek, övek! Tessék övekkel hangsúlyozni a darázsderekat!

Kerüld: Az alaktalan, bő ruhákat. Az egyenes szabású ruhákat, amik eltakarják a derekadat. A bő, lifegő ujjú ruhák szintén elronthatják az összhatást. A nagy zsebek a nadrágon szélesítik a lábakat.

Homokóra alkat

 

körte:

A körte alak jellemzőiA váll keskenyebb mint a csípő, a derék jól látható. Általában a lábak vastagok, gyakori, hogy felső testre egy számmal kisebb méretű ruhát kell választani. A has többségében lapos. A túlsúly a fenékre, combokra kerül.
Hírességek: Beyoncé, Shakira, Jennifer Lopez, Jennifer Love-Hewitt.

A figyelmet tereld a felső testre és a derékra. Ezt elérheted világos színű felsőkkel, nagy gallérokkal, hajtókákkal, ujjakkal.körte
Előnyös: Szűkített felsők függőleges mintákkal, zsebekkel, gyöngyökkel, flitterekkel díszítve, , pufi ujjak. Széles nyakvonalak, csónaknyakú, négyszögletes, U-nyakú, kámzsanyakú vagy váll nélküli ruhák. Bármilyen nadrág, de a szűk nadrágokkal légy óvatos, mert hangsúlyozza a csípőt. Ilyenkor próbáld szélesíteni a felső tested. Kiszélesedő illetve A-vonalú szoknyák. Csípő fölé érő kabátok, blézerek.

Kerüld: Csőszoknyák, ceruzaszoknyák, sellő fazonú szoknyák, csőnadrágok. Bokacsizma, pántos cipők.
Körte alkat

 

alma:

Az alma alak jellemzőiA váll szélesebb mint a csípő, a derék alig vagy egyeltalán nem látható. A keblek átlagosak vagy inkább nagyok, ritka a lapos has, egy kis pocak mindig van. Viszont a lábak nem vastagok. A túlsúly a hasra rakódik le.
Hírességek: Angelina Jolie, Drew Barrymore, Catherine Zeta Jones, Christina Aguilera.

A cél: vékonyítani a felső testet vagy tereld a figyelmet a lábaidra. Jól jöhet a válltömés, a hosszú, függőleges minták vagy sötét, egyszínű felsők. Használj övet, lehetőleg vastagot. Vagy világos, figyelemfelkeltő cipőt, csípőnadrágot.alma

Előnyös: Empire-vonalú ruhák, hosszú felsők, tunikák. Karcsúsított felsők, ruhák. Hasznos a V-nyak, nyújtja a felső testet. Egyenes szárú, bőszárú, trapéz nadrágok. A-vonalú és körszoknyák. Valamint egysoros kabátok.

Kerüld: Egyenes szabású ruhák. Feszes pólók, nagy, formátlan felsők, magas derekú nadrágok, rakott szoknya, rövid, egyenes kabátok vagy pufi kabátok.

Alma alkat

 

banán:

A téglalap alak jellemzőiA váll ugyan olyan széles mint a csípő, a derék alig látható. Atléta típus. A keblek átlagosak vagy inkább kicsik. A felesleg a derékon jelentkezik.
Hírességek: Cameron Diaz, Nicole Kidman, Gwyneth Paltrow.

Próbálj derekat szerkeszteni magadnak, szélesítsd a felső és az alsó tested. Használj öveket, de vastagot, szembetűnőt. Ajánlott az U, V-nyak, kerek dekoltázsok vagy a magas nyakú felsők. Hasznosak továbbá a hosszú nyakláncok vagy a vállpárnák is.banán

Előnyös: Az empire típusú ruhák, felsők és amik derékban szűkítettek. Mell részen fodrral, ráncokkal, flitterekkel, hímzéssel díszített felsők. Bőszárú, trapéznadrágok, a csőnadrágok világos cipővel. Magas derekú szoknyák és amik deréktól szélesednek, kör-, A-vonalú, rakottszoknyák. Olyan kabátok, amik derék alatt bővebbek.

Kerüld: A vékony öveket, csípő nadrágokat, ezek még jobban nyújtanak. Köpeny ruhát, egyenes vonalú ruhákat, mert nincs derekuk. Egyenes szabású kabátokat és a hosszú, tunika szerű felsőket.
Banán alkat

eper:

A váll szélesebb mint a csípő, a derék alig látható. A felesleges kilók a karokat és a mellkast erősítik.
Hírességek: Renée Zellweger, Naomi Campbell, Demi Moore, Charlize Theron.

Növeld a csípőd. Ne félj megmutatni a vállad, de ne is hangsúlyozd. Pántos ruháknál válassz vastagokat. Használj világos színeket az alsó ruházatban, és világos, figyelemfelkeltő cipőket.eper

Előnyös: A-vonalú vagy empire ruhák. Derékban szűk, de onnan szélesedő ruhák, felsők. Tunika szerű, hosszú felsők. Mély U és V kivágás. Öves kabátok, kardigánok. Bármilyen nadrág. Lefelé szélesedő szoknyák, kör-, ballon szoknya.

Kerüld: Nyakpántos ruhák, sagetti pántok, vállpárna, váll-lapok, pufi ujjak.
Eper alkat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése